Tipus d'agulles per fer ganxet


LES DE TOTA LA VIDA

Aquestes agulles de ganxet són, tal i com es diu, les de tota la vida. Són d'acer inoxidable i molt fines, de fet són tant fines com la seva mida.

No són gens ergonòmiques, tot el contrari, si podem evitar treballar amb aquestes agulles de ganxet millor. En aquest moment, al mercat hi ha un munt d'agulles engruixudides que eviten o disminueixen la sobrecarrega articular i tendinosa de les articulacions interfalàngiques dels dits i de l'articulació trapezi-metacarpiano i metacarpofalàngica del polze.


De totes maneres, si en teniu no cal que les llenceu, les podeu engruixudir amb alguns productes, mireu a la pàgina d'adaptacions.


Extret de Una locura de ideasLES D'ALUMINI.

Tenen el mateix problema que "les de tota la vida", però són més lleugeres i...més divertides.AGULLES DE GANXET HAMAKA

Fetes d'alumini i plàstic. Són molt lleugeres i van més bé que les que són totalment rodones.

Set d'agulles de ganxet Hamanaka 

AGULLES DE GANXET DE PLÀSTIC.

Són molt lleugeres i, com les d'alumini, també van molt bé, però s'ha de comprovar que estiguin ben polides.

 

GANXET CLOVER.

És un ganxet ergonòmic, pensat per la gent que teixeix moltes hores o per persones amb presenten dolor ales articulacions de la mà (de fet, el ganxet es desaconsella quan hi ha artrosis i artritis, però si per algú és la seva passió...potser hem de buscar opcions perquè pugui fer ganxet més còmodament i amb menys repercussió sobre les seves articulacions, oi?).

El seu mànec és lleuger i de fàcil subjecció, presenta un petit coixí flexible a la zona on agafen els dits. La punta de ganxet és rodona i, per tant, no es clava tant.

Les agulles clover van de 1.0mm a 6mm.
Agulles de ganxet clover


AGULLES DE GANXET DE BAMBÚ

Són agulles de ganxet fetes totalment de bambú. Molt lleugeres. Es venen en kits de 8 agulles de mides diferents, de 4.0 a 10.0mm. Longitud: 14 cm.

  • Mida de l'agulla de 8.0mm: 15.5cm
  • Mida de l'agulla de 9.0mm: 16cm
  • Mida de l'agulla de 10.0mm: 16.5cm.

 


Aquestes agulles de ganxet són molt similars a les de la marca clover però estan fabricades amb bambú. Les mides van de 1mm a 2.75mm (en increments de 0.25mm). Són molt lleugeres d'utilitzar.

           
GANXET ERGONÒMIC

Són alemanys i bastant difícils i car d'aconseguir.
ENGRUIXIR EL MÀNEC D'UN GANXET

 
Fotos extretes de Las teje y maneje

Es poden engruixir amb FIMO, ens permet adaptar-los perfectament a la forma de la mà de la persona. Aquí teniu un tutorial de com engruixudir ganxets amb FIMO. 

O també es poden engruixir amb uns engruixidors per a bolígrafs posant blue-tack dins perquè no es mogui la peça de plàstic.També venen petits engruixidors especials per ganxets. Aquest els podeu comprar a Amazon.

Ganxet Comfort Punys (10 per paquet) - colors assortits / 1 color per paquet

UNA ADAPTACIÓ CASOLANA

Un ganxet adaptat proposat per Mis crochets de colores.


Aquesta adaptació es basa en els ganxets clovers que us he ensenyat abans. Està fet amb un boligraf de fusta.

 
  El desmuntem totalment, traient el caputxó i la mina.

Prenem la mida del ganxet i el tallem amb unes alicates.
  
Passar el ganxet per la "boquilla" i després posar-lo dins el bolígraf.

Podem polir el bolígraf deixant-lo com el ganxet clover o bé deixant-lo amb la forma que s'adapti més a la persona que l'ha d'utilitzar.Més imatges sobre exemples d'adaptar les agulles de ganxet amb bolígrafs.EL GANXET "ELEGANT"

El ganxet pot produir dolors musculars i dificultats per agafar un ganxet tradicional. 
Aquest ganxet amb forma d'ou ergonòmic facilita la prensió i permet controlar millor la posició al palmell de la mà, i d'aquesta manera hi ha menys tensió a l'índex i el polzeCliqueu sobre la imatge per veure el vídeo promocionalUna adaptació casolana d'aquest tipus de ganxet podria ser: 


Tot i que aquest a, més a més li em posat una corretja metacarpofalàngica perquè sigui més fàcil d'agafar.


EL GANXET PROVOCRAFT

Aquest ganxet ProvoCraft va ser dissenyat per un artesà amb esclerosi múltiple, amb l'objectiu de poder continuar fent l'activitat que l'apassionava, el ganxet. Amb les agulles de ganxet clàssiques tenia molt dolor i molta dificultat, així doncs, es va dissenyar les seves pròpies agulles per poder continuar teixint. 

Aquest ganxet es pot configurar com es vulgui, per tant permet varies possibilitats d'adaptació.

 
ProvoCraft eina de ganxet ergonòmic

L'estoig ve equipat amb dos tipus de mànecs ergonòmics:
  •  I 7 tipus de ganxets, que s'adapten a tots dos mànecs: F (3.75mm), G (4 mm), H (5 mm), I (5,5 mm), J (6 mm), K (6,5 mm).
  • Un mànec suau al tacte, recte i engruixudit
  • Un altre mànec en forma de gatell que permet gafar el ganxet de la manera menys dolorosa i, poder anar canviant de posició per evitar mantenir la tensió sobre les mateixes articulacions i tendons. 

ELS GANXETS LLUMINOSOS

Faciliten veure on es clava el ganxet. A més a més són de mànec gruixut, per tant, no sobrecarreguen tant les articulacions. 

Hi ha poques mides.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada